Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Continuem en retrocés en la lluita contra la eradicació de la violència masclista criminal Pura Peris

Tots els dies haurien de ser 25 de novembre, o millor dit,  tots els dies haurien de ser dies lliures de qualsevol tipus de manifestació de violència, ni cap les persones, ni cap els animals, ni cap la terra ni cap els drets, però malauradament  un any més les dones Verdes i rebels  ens hem de manifestar radicalment en contra de qualsevol forma de violència masclista contra les donesamb la convicció de anem en clar i directe retrocés en la lluita contra la seva eradicació per una clara manca de voluntat política.

A punt de fer deu anys des que es va aprovar la Llei integral contra la violència de gènere (Llei Orgànica 2/2004) per eradicar la violència masclista que assassina sense pietat i que és una de les formes més generalitzades d’abús contra els drets humans, continuem exigint alguna acció de voluntat política que no s’ha produït ni per part del govern central ni l’autonòmic del PP

Abans al contrari, les contínues retallades pressupostàries i les reformes legislatives com ara laLlei Wert, l’intent fallit de reforma de l’avortament, o la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local que farà desaparèixer molts serveis municipals, com els de promoció i protecció de les dones no fan altra cosa que agreujar una situació que ja és insostenible. El repunt de la violència contra les dones a tot el món es troba emparada sense dubte per la manca de respostes institucionals i per la irrupció dels neo-masclismes al discurs públic. No cap dubte que la cultura de la complicitat i la banalització de la violència contra les dones, no ajuda a millorar la situació per la que venen passant moltes dones i xiquetes al llarg de l món. Es imprescindible  retornar i fomentar les polítiques d’igualtat, de co-educació, d’inserció laboral, d’ajuda a les víctimes. No es pot consentir que una societat no s’immute davant la mort d’una mitjana de 70 dones a l’any a mans del masclisme criminal.

És per això que les dones Verdes i rebels:

-Manifestemel nostre rebuig a la manca de reacció social i política front els assassinats de les dones que no s’aturen any rere any.-
- Denunciem la falta de voluntat política per donar compliment a la legislació vigent,  la retallada de dotació dels recursos econòmics i humans necessaris per a l’eradicació de la violència masclista i la desigualtat.
-Denunciem la falta de responsabilitat d’aquells personatges polítics que llancen públicament idees discriminatòries i violentes contra les dones.
- Exigimun compromís seriós del Govern per a l’eradicació de la violència masclista restablint les partides pressupostàries, programes i fons en matèria de prevenció i assistència a la violència de gènere.
- Exigim: inversió en programes d’igualtat, educació i formació, així com en campanyes de prevenció,
- Exigim: polítiques efectives que garantisquen el dret efectiu al treball en igualtat de condicions amb protocols d’actuació enfront de la violència masclista.
Ja són més de 60 les dones mortes a l’Estat espanyol, per elles, i per totes les dones del món s’adherim a les convocatòries de la Coordinadora feminista i vos animen a adherir-vos a les manifestacions del 25 de Novembre,.


Pura Peris. Els Verds del País Valencià.
Crònica agraeix a l'autora que compartisca la seua opinió amb nostres lectors
Tags: , , , ,
O pulsa en el Me gusta de bajo para decirnos que te gusta

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

Cap comentari: