Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

Lluitem contra la violència masclista. Hui i tots els dies han de ser 25N. per Rosa Pérez Garijo

El 25 de novembre és una resposta internacional a una de les pitjors xacres de la nostra societat. Tradicionalment definit a Espanya com dia contra la violència de gènere, internacionalment la seua definició és la de “Dia Internacional per a l'eradicació de la violència contra les dones”, és a dir, per a combatre totes les expressions de violència masclista que es desenvolupen en les nostres societats, i que desgraciadament tenen la seua expressió més tràgica en els feminicidis de milers de dones al llarg de l’any. Fins al punt que aquestos feminicidis són la principal causa no natural de mort de les dones en el món. Però no és una mort. Són assassinats, són una expressió extrema de terrorisme, ja que la dominació extrema es basa sempre en el terror. Però el que voldria expressar hui, a més de sumar-nos a totes les actuacions que es desenvolupen avui, és una idea senzilla: no volem que el 25N siga una data “commemorativa”. Volem que tots els dies de l’any siguen 25N, que cada dia tots i totes estiguem disposades a donar suport a totes les dones víctimes de qualsevol expressió de violència masclista. Que tots i totes estiguem disposats a canviar per poder lluitar contra qualsevol tipus de discriminació, contra qualsevol manifestació de violència simbòlica. Perquè com hem dit abans el feminicidi és l'expressió més tràgica i greu de les agressions masclistes. Però hi ha molts més nivells de violència. Tots i totes formen part de cultures de forta raigambre patriarcal i on tradicionalment s’ha cosificat a les dones (i als hòmens) dins d’unes relacions privades i públiques molt concretes. On s’han construït les relacions entre gèneres baix el prisma patriarcal i on, dia a dia i en moltes i aparentment qüestions irrellevants, la diferenciació artificial home-dona perviu i es reprodueix.

Aquesta és la idea que les companyes de l’àrea de feminismes d’esquerra Unida han volgut desenvolupar i mostrar en el vídeo que han preparat aquest any pel 25N i que us deixe al final d’aquest article. Hem de lluitar contra la violència simbòlica, però hem d’aprendre a detectar-la, a vore-la i a formar-nos contra ella. I hem de dir a totes les dones que la patixen que mai estaran soles. Que tenen al feminisme. I que ens tenen a tots i totes.

Perquè el 25N no pot ser l’acord d’un dia sinó un compromís diari contra el terrorisme masclista i les seues morts. I un compromís contra tota expressió de violència contra les dones.




Rosa Pérez Garijo
Diputada Portaveu d’Esquerra Unida a la Diputació de València

Crònica agraeix a l'autora que compartisca la seua opinió amb nostres lectors
Tags: , , , , ,

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

Cap comentari:

2011 Organitzat per Àgora CT Associaciò Cultural per a promoure idees progressistes, sobre la base de l'article 20 de la C.E. i 19 de la Declaració Drets Humans"