Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

La casta casposa, per Al Genet

Mapa de la corrupció
Molts són els que darrerament estan utilitzant en contraposició de casta, la paraula caspa, però sembla que entre tant anar i venir als guirigalls de les nombroses tertúlies televisives s'està encunyant el nou concepte de casta casposa. Perquè que són si no tota eixa caterva de personatges i personatgets que "aprovechando que el Pisuerga pasa por Valladolid" o com diríem els catalanoparlants ¿en què collons s'assembla un ou a una castanya?, ens estan volent fer tragar, allò que diuen que diu aquell que ha dit que creu que pot ser..., i és que en el seu tirar endavant en tal de llançar merda als altres, no els deté ni el fet de pixar fora de test. Tant es val si el predicador és president, ministre, secretari general, firma reconeguda o el llepafigues de torn, el que cal és parlar i dir quelcom perquè el resultat va amb la intenció del xerraire.

Dona pena veure'ls com treuen el cap per la pantalla de la caixa badoca per a dir no sap que i mostrar rebuts i xafarderies de comunitats de veïns, tretes d'algun bagul oblidat a l'andana, ¿de veritat pensen que ens ho creiem?, i ells ¿es creuen allò que diuen?, o és que la tremolor que els ha entrat en conéixer certes enquestes, els ha fet perdre la vergonya. Veritablement per aquesta colla d'irredempts salvapàtries, és un perill que les il·lusions puguen calar en el poble.

No es pot entendre com en aquest país on als jutjats s'acumulen milers d'expedients que segueixen la pista a la preocupant corrupció que afecta en la majoria dels casos a la classe política i on s'està ventilant, on i perquè han desaparegut tan exagerada quantitat de milions d'euros dels nostres impostos, no més se cerquen clevills per a parlar dels suposats incompliments del Sr. Errejon o d'algun rebut cobrat sense iva.

No sé, si dintre del populisme mamprés per Pedro Sanchez, també té cabuda desprestigiar als líders de Podem, és possible que per un mal assessorament, el resultat estiga sent el contrari del que es pretenia, després de parlar devia donar una ullada a les enquestes i ja posats, recolzar a la Senyora Diaz i a la Junta d'Andalusia, per la intenció de voler ser inflexibles amb el control dels diners públics, però fent veure que no s'ha d'aturar amb els 16.425 € dels vuit mesos cobrats pel Sr. Errejon, la prioritat deuen ser els centenars de milions estafats i encara no tornats, d' ERES i trames andalusos. Em pareix de debò que la presidenta andalusa diga que Iñigo Errejon deu tornar tot el que ha cobrat, si es demostra que hi ha incomplit el contracte, però i els altres ¿van a tornar el robat?

L'absurd muntatge que ens estan presentant al voltant del mal anomenat cas Errejon, sembla com a mínim esperpèntic, ja que en una Espanya on hi ha més de 1.900 persones imputades en causes de corrupció i que tan sol 30, dels 170 condemnats, han entrat a presó, dona per a alguna cosa més que un expedient informatiu. Però la caspositat d'aquells que no volen amollar "la poltrona" al preu que siga, arriba fins al ridícul si analitzem l'intent de voler involucrar a Pablo Iglesias en el cobrament d'un rebut en negre de 1.500 €, si en veritat açò és cert, més aviat s'haguera d'imputar a l'empresari per promoure i consentir eixa il·legalitat. Des de Podem s'han qualificat les acusacions del propietari de Canal 33, com "afirmacions interessades sense fonament d'una persona que va de televisió en televisió amb la intenció de vendre molts llibres, i dins d'una campanya inquisitorial contra Podem per part d'alguns sectors i mitjans de comunicació.

L'encorbatada dreta casposa, que segons un estudi de la Universitat de Las Palmas és responsable d'un 50 % dels 40.000 milions en què es valora el cost social de la corrupció en l'Estat Espanyol, està aconseguint arrossegar a una certa esquerra des-ideologitzada al seu corral, per a tractar d'anar canviant una tendència d'opinió que està veient com els partits majoritaris estan implicats en quasi tots els assumptes econòmics de corrupció que afecten totes les comunitats autonòmiques. És difícil voler parlar d'un sol cas quan la quantitat de casos i noms ens portaria a no acabar mai: Emarsa, Gürtel, Vestits, Nóos, Púnica, Cooperación, Abucasis , Brugal, Rabasa, RTVV, Carmelitas, Port de Valencia, Seseña, Barcenas, Bankia, Preferents, Guateque, Cienpozuelos, Baltar, Pokemon, Campeon, Zeta, ERE, Malaya, Formacion, Mercasevilla, Madeja, Enredadera Pretoria, Pujol, Pallerols, Palau-Millet, Innova, ITV, Andratx, Palma Arena, Scala, Turisme Jove, Can Domenge, Voltor, Plasencia, Feval, Monago, Mallen, Molinos, Plaza, Marguello, De Miguel, Faycan, Union, Catís, Totem, Novo Carthago, Duplex, Roblecillo, Marea-Renedo, Monolitos, etc., etc., etc.,...... per anomenar uns pocs mots de l'encreuat en què s'ha convertit la xacra corrupta de la deshonestedat.

La casta, eixa casta casposa que no dubta en cercar als abocadors de les hemeroteques per trobar motius que puguen frenar a Pablo Iglesias, s'han posat a la feina de fer servir el vot de la por contra Podem, eixa por que a ells els té preocupats per si apareix algú decidit a airejar i agranar sota les catifes, por que està portant a coincidir a PP i PSOE en l'exposició d'arguments a l'hora de parlar dels riscs que representa l'organització de Pablo Iglesias.

Tot i els desmentiments ultims, és més que possible que acabem veient un front comú entre els conservadors i els social-demòcrates que els assegure la seua eternització als escons del Parlament. A l'Europa ja comença a ocórrer, la casta casposa contra tota la resta.


* Crònica agraeix a l'autor la seua incorporació a la nostra secció d'opinió de Camp de Túria  
Tags: , , , ,

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

Cap comentari:

2011 Organitzat per Àgora CT Associaciò Cultural per a promoure idees progressistes, sobre la base de l'article 20 de la C.E. i 19 de la Declaració Drets Humans"