Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

153 municipis tenen la denominació oficial exclusiva en valencià . ¿Per a quan Sant Antoni?

Al Genet.- Aquestos dies l'Agencia EFE ha passat la noticia de que El Puig de Santa Maria ha sigut un dels últims municipis en sumar-se a la denominació oficial exclusiva en valencià, noticia que indirectament afecta a San Antonio de Benagéber, dic indirectament perquè malgrat que algunes veus ho hajam demanat públicament ningun partit del Municipi, amb representació o sense ella, ha considerat important que el poble puga anomenar-se legalment amb la llengua dels valencians. Des de el nostre medi ho hem denunciat dues vegades esperant que algú es sentira al·ludit i replegara el testimoni presentant una esmena al Ple de l'Ajuntament on aconseguir moure les consciencies d'eixe valencianisme del que tants i tan a sovint fan gala tots els nostres representants polítics.

EFE VALÈNCIA. La Comunitat Valenciana té en l'actualitat 153 municipis amb la denominació oficial exclusiva en valencià, mentre que les localitats que empren la forma bilingüe per a la seua denominació oficial ascendeixen a 31.
Els tres últims municipis que han sol·licitat un canvi en el seu nom oficial han optat per la forma valenciana. Es tracta de les localitats valencianes de Benigànim, El Puig de Santa Maria i Rafelbunyol.
Del total de 542 municipis que componen el mapa del territori valencià, 396 són de predomini lingüístic valencià i 146 pertanyen a zones de predomini lingüístic castellà.
Amb les tres últimes incorporacions, ja són 153 els municipis de parla valenciana que han optat per la denominació oficial exclusiva en la llengua pròpia, mentre que 31 municipis tenen aprovada la forma oficial bilingüe. Per altra banda, els restants 212 termes municipals no han sol·licitat canvi de denominació.
El procediment per al canvi de denominació de municipis està regulat en la Llei de Règim Local de la Comunitat Valenciana, que determina que la modificació ha de ser aprovada per decret del Consell a instàncies de la corporació municipal, mitjançant l'acord plenari adoptat per majoria absoluta i previ informe favorable de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.
L'últim pas per a la modificació és la comunicació de la nova denominació del municipi a l'Administració per a inscriure-la al Registre d'Entitats Locals.


Des de la nostra tribuna tornem a denunciar als sepulcres blanquejats que no mes fan que dir bla, bla, bla, però que com diguem a la nostra terra " de forment ni un gra" i senyale a tots: al PP perquè sent l'Equip de Govern se li ompli la boca parlant de "nuestra tierra y nuestras señas de identidad" i que millor senyal d'identitat que la llengua. Al PSOE (caldrà dir-los que al País Valencià son PSPV) perquè sent el segon partit més votat i possible opció de Govern no se li veu cap iniciativa valida pel redreçament de la nostra cultura. Al PSAB, ¡ai las! eixa és un altra qüestió, aquestos primer deurien trobar el seu nord per a aclarir-se les idees nacionals, no es pot entendre que gent que presumeixen d'esquerres i compten entre els seus membres algun nacionalista moderat s'amaguen sota el capell de vecinos, que no veïns, per por a defensar allò que és legitim defendre, com si eixos veïns foren d'altra galàxia. A l'AISAB ¿a l'AISAB?, d'aquestos no puc dir res, igual poden ser un partit d'ací com podrien ser d'Extremadura o Cantàbria, ells ja tenen prou feina pledejant per l'espai amb el PP(autentic). Expressada aquesta opinió, la meua, que puc mantenir perquè no veig en cap dels partits de l'espectre polític de Sant Antoni algun indici que em faci pensar que tenen una certa preocupació per la llengua i la cultura del nostre País, donaria per tancada la meua denuncia però no seria just el deixar-me fora altre partit que sense representació al Consistori també hi és al poble, parle d'EUPV. D'EUPV m'agradaria saber si existeix a Sant Antoni, de vegades em recorden allò de los ojos del Guadiana, apareixen a les consultes electorals i després desapareixen durant quatre anys, per tant poca o gens iniciativa per la qüestió esmentada podrien tenir.

Per a no fer-ho més llarg vull fer menció al comentari enviat per un veí "El problema es que en este pueblo como en el resto de la región valenciana la oposición NUNCA OBRA EN CONSECUENCIA", i torne a fer una crida per la cultura apel·lant al tarannà conciliador i responsable dels nostres representants polítics.


Tags: , ,

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

Cap comentari:

2011 Organitzat per Àgora CT Associaciò Cultural per a promoure idees progressistes, sobre la base de l'article 20 de la C.E. i 19 de la Declaració Drets Humans"