Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

Ens volen pobres, callades i heterosexuals

'Ens trobem davant d'un Govern que s'escandalitza perquè dues dones puguin ser mares, dos homes pares, que una dona sola pugui tenir filles i fills, però que no sent la més mínima vergonya en aplicar unes polítiques generadores de fam, atur i desnonaments. La doble moral dels qui no tenen principis. Obedients tan sols a la doctrina del capital i el patriarcat.'

La croada del Partit Popular (PP) no només carrega contra drets fonamentals com sanitat, educació, habitatge, treball, sinó, també, contra llibertats sexuals i reproductives. El PP busca imposar un determinat model de societat al servei del capital alhora que masclista i homòfob. Ens volen pobres, callades i heterosexuals.

La setmana passada el Govern proposava a les comunitats autònomes vetar, en la sanitat pública, els tractaments de reproducció assistida (inseminació artificial i fecundació in vitro) a lesbianes i dones soles. Una mesura que atempta contra la igualtat d'accés als serveis públics i discrimina a aquelles persones que se surten de l'estricta "norma" heteropatriarcal. Si ets dona, pobre, lesbiana o no tens parella, prohibit quedar-te embarassada. Pel PP, sense homes no hi ha fills. I la dreta imposa, així, el seu arquetip de família: una, hetero i unida.

Ens trobem davant d'un Govern que s'escandalitza perquè dues dones puguin ser mares, dos homes pares, que una dona sola pugui tenir filles i fills, però que no sent la més mínima vergonya en aplicar unes polítiques generadores de fam, atur i desnonaments. La doble moral dels qui no tenen principis. Obedients tan sols a la doctrina del capitalisme i el patriarcat.

Ahir a l'escrache feminista davant del Ministeri de Sanitat a Madrid, per, justament, condemnar aquesta mesura, la repressió va ser la resposta. Un Govern que persegueix i criminalitza als que no callen. La "política de la porra" és l'altra cara de la "política de les tisores".

* Esther Vivas es miembro del Consejo Científico de ATTAC

* Crónica agradece a la autora su generosidad compartiendo el artículo por medio de ATTA

 

 

Tags: , , , ,

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

Cap comentari:

2011 Organitzat per Àgora CT Associaciò Cultural per a promoure idees progressistes, sobre la base de l'article 20 de la C.E. i 19 de la Declaració Drets Humans"