Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

Declaració d'Europa Laica davant el 20 de setembre, Dia Mundial del Lliurepensament

El projecte laïcista, *emancipador dels éssers humans de tota forma d'opressió ideològica, s'uneix a la celebració de milions de lliurepensadors de tot el món, que el dia 20 de setembre celebrem, com un homenatge als homes i dones combatents de la llibertat i de la fraternitat entre els éssers humans i els pobles.

Aquesta data commemora la presa de Roma, en 1870 per les forces de la unificació d'Itàlia, la qual cosa va significar la caiguda definitiva del poder temporal del papat i dels seus règims polítics de “dret diví”. Va significar, també, un triomf per a les forces democràtiques, republicanes i laiques del món.

Aprofitem l'ocasió per exigir l'anul·lació de tots els *Concordatos signats entre els Estats i el papat de Roma i acords específics amb altres confessions religioses, per atemptar drets i llibertats cíviques a tot el món i anar en contra de la Declaració Universal dels Drets Humans i de principis fonamentals de moltes Constitucions, entre elles l'espanyola.

Per aquest motiu també exigim l'anul·lació dels Acords de l'Estat espanyol amb la Santa Seu de 1979, del *Concordato de 1953 i de l'eliminació de qualsevol tipus de privilegi cap a les religions.

Des d'Europa Laica animem a la ciutadania a celebrar el Dia Mundial del *Librepensamiento, en un moment de reculada de les llibertats individuals, de greus retallades socials i del debilitament de les democràcies.

Així mateix comuniquem la iniciativa d'Europa Laica perquè el dia 9 de desembre de cada any, sigui declarat com a Dia Internacional del Laïcisme i la Llibertat de Consciència, en commemoració de l'aprovació de la Llei francesa de separació Església-Estat (1905) i de l'aprovació de la Constitució laïcista i republicana espanyola de 1931.

 

 

Tags: , , , ,

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

Cap comentari:

2011 Organitzat per Àgora CT Associaciò Cultural per a promoure idees progressistes, sobre la base de l'article 20 de la C.E. i 19 de la Declaració Drets Humans"