Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

Canal Nou no es tanca. Tothom al carrer

Al Genet.- I després de Canal Nou que més ens volen furtar? El PP, el partit que més mal ha fet i ens està fent a tots els valencians, no tenint prou en deixar-nos en pilotes tracta ara de tapar-nos la boca. La televisió que ells, eixe partit ple d'imputats i presumptes corruptes que és el PP, han utilitzat fins a l'extrem de creure's que era de la seua propietat i que fent un us maliciós per a mentir a la societat valenciana amagant i canviant la realitat del País per tal de no veure's perjudicats en els seus interessos electorals, econòmics i polítics fent de la manipulació informativa una norma.


Eixa RTVV que els valencians vàrem confiar seria una finestra per on la llengua, la nostra llengua, entraria a les nostres llars per a sentir-nos més poble, eixa RTVV és la que el PP amb un atac de supèrbia antidemocràtica ha decidit que ells, solament ells, consideren que cal el tancament de Canal Nou, sent innegociable qualsevol altra solució. Quant han considerat alguna cosa negociable?, si allà on tenen una mica de poder polític i posen la pota i les mans, neguen el pa i l'agua a qualsevol que tinga la gosadia de creure's en dret a protestar.

Avui és un dia trist per al País Valencià o potser siga el dia que tots els valencians, en blau i sense blau, debem deixar aparcades les nostres diferències ideològiques i ens posem a la feina d'anar contra aquells que fent jocs de titellaires i de fira ens volen llevar la veu que des de fa vint-i-quatre anys, un nou d'octubre de 1.989 començà un camí ple d'il·lusions només trencat pel PP en agafar el poder de les Institucions del País Valencià.

Al BOE n.213 de 5 de setembre de 1.984, pag. 25739 a 25743, apareix la Llei 7/1984, de 4 de juliol de 1.984 de creació de l'entitat pública Rtvv, on s'assumeix la voluntat política de fer avançar la consolidació i pressa de consciencia de tot allò que ens diferencia com a poble.

capitul I, Article 2.

a) Promoció i protecció de la llengua pròpia de la C. Valenciana.

b) Objectivitat, veracitat i imparcialitat de tota informació.

c) Separació entre informacions i opinions, identificació d'aquells que sostenen aquestes ultimes i la lliure expressió de les mateixes.

d) Protecció de la joventut i de la infància, evitant tota exaltació de la violència i l'apologia de fets i conductes que atempten contra la vida, la llibertat i la igualtat entre homes i dones.

e) Respecte al pluralisme polític cultural i lingüístic, al religiós i al social.

f) Respecte al pluralisme, al valor de la igualtat i als demés principis replegats a la Constitució, a l'Estatut d'Autonomia i a la legislació bàsica de l'Estat.

Tots aquests punts consensuats i aprovats per la majoria de Les Corts Valencianes, han acabat com paper mullat en mans dels trilers populars, portant a l'ens televisiu a un ridícul index d'audiència del 3%. La xuleria institucional i política d'aquests apàtrides mai ha tingut en compte que a l'Estatut d'Autonomia es dona la possibilitat de creació d'aquests mitjans de comunicació social per a fomentar la intercomunicació entre tots els valencians i potenciar la seua identitat cultural i lingüística.
Canal Nou, la cadena del PP, ha estat implicada al cas Gürtel per contractes irregulars per la visita del Papa a València, l'exdirector de RTVV Pedro Garcia va dimitir per motius personals pocs mesos després d'averiguar que presumptament havia rebut regals. El Sindic de Greuges recomana a la cadena que es prengueren totes les mesures precises per a garantir el compliment dels principis d'objectivitat, veracitat, imparcialitat i respecte al pluralisme polític, a l'haver rebut informes crítics per falta d'objectivitat i manipulació informativa.

L'exsecretari general de RTVV, Vicente Sanz, ha estat processat per abusos sexuals a tres periodistes que al llarg del procés feren declaracions que fan avergonyir fins al més llançat.

La direcció de l'ens ha estat criticada diverses vegades per CCOO per la seua programació en castellà que al gener de 2010 arriba a un 58%, incomplint un dels principis bàsics pels quals va ser creada.

El mateix comité d'empresa de la RTVV denuncia en un comunicat públic, la intolerant manipulació mediàtica a què són sotmesos els seus Informatius, denuncia que donà peu per a participar activament a la manifestació de més de 290.000 persones que es va fer dies desprès.

Són molts els fets pels quals RTVV s'ha fet creditora de crítiques i desafeccions, són molt els fets pels quals tants hem deixat de prémer el botó de Canal Nou, però no per aixo es pot acusar als treballadors d'haver callat i als altres d'haver-la ignorat. Aquells, responsables del seu silenci, són culpables de tenir una família i voler dur els cigrons a casa seua i els altres som culpables de permetre que aquest Consell haja ignorat, manipulat i torpedejat tots els principis bàsics pel que fou creada aquesta cadena, prenent-nos als valencians per babaus.

Ja està bé cavallers!, eixir a dir que cal tancar Nou per a poder fer col·legis i hospitals, quan les retallades estan omplint de barracons les escoles i alguns hospitals fets i acabats s'estan caient a trossos i les herbes i els escombros invaeixen tot abans de poder-los obrir, ¿que pretenen en la seua fugida cap endavant, enfrontar-nos?, aixo és de jutjat de guàrdia. Que tota la prole de periodistes que acudien a les seues tertúlies televisives, cobrant bones quantitats, apareguen ara dient que està molt bé el tancament no té altre nom que pur feixisme.

És cert que 1.700 treballadors, són molt treballadors per a una televisió autonòmica. Però qui és el responsable d'aquesta situació? El Sr. Zaplana i més tard el Sr. Camps arreplegaren un Canal Nou amb 600 treballadors i des d'aleshores a avui eixa nòmina hi ha augmentat fins a 1.700 persones, ¿eren necessàries? o ¿era el pessebre on el PP cercava tenir fidelitats i adhesions infrangibles per fer i desfer el que li vinguera de gust? ¿Quina és la solució, enviar-los a l'atur? No!, la solució és altra, enviem-los a ells, a eixos mals dirigents i mals gestors dels nostres diners que no han volgut fer els nostres deures, però si, els que a ells els interessava.

Unim-nos tots per a exigir-los que ens aclarisquen que han fet per transformar un deute de 30 milions d'euros que 18 anys més tard hi està augmentat fins a la xifra astronòmica de 1.200 milions. On estan eixos diners? Podem pensar en corrupció i malversació de cabdals públics?

Com tenen l'atreviment de cercar culpables, acusant als treballadors, als sindicats i fins i tot a la nova i ara exDirectora General que tan sol ha dirigit l'ens durant set mesos? El Sr. Fabra, eixe senyor tan pulcre que no gosa amprar la llengua que parlem els valencians si no és per a la festeta, s'ha trobat abrigat amb la nova vil·lania per l'aplaudiment dels seus incondicionals i, com no!, estomacs agraïts, fent una gran pinya, perdestrossar una de les més importants senyals d'identitat del nostre poble.
I ara, que podem fer? Quin és el nostre paper en aquesta comèdia? Sortim tothom al carrer per a defensar el que és nostre. En tan sol dos dies s'ha demostrat que podem tenir una televisió de qualitat, plural i en valencià i que d'aquell irrisori 3% d'audiència s'ha pujat al 13%. És possible una RTVV nostra, dels valencians. Canal Nou és INNEGOCIABLE perquè som un país amb llengua pròpia i perquè és la nostra eina per a difondre la nostra cultura. Sortim tothom al carrer per a parar el filibusterisme polític d'aquesta gent. RTVV no es tanca i com diem ahir tornem a estirar l'estaca que " si estirem tots ella caurà".

Notícia d'ultima hora: Fabra ha nomenat nou Director General de RTVV a Ernesto Moreno anomenat per alguns medis informatius un "liquidador professional", home de confiança de Fabra i sense experiència al sector audiovisual, el fins ara sotsdirector de gestió de CulturArts ja "va fer neteja" al Palau de les Arts.

Al Genet, és el pseudònim amb què és conegut un dels nous veïns de Camp de Túria. Originari d'Alginet, poble de la Ribera Alta, va decidir viure a la nostra Comarca en el moment del seu màxim creixement urbanístic.

* Crònica agraeix a l'autor la seua incorporació a la nostra secció d'opinió de Camp de Túria
Tags: , , , ,

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

Cap comentari:

2011 Organitzat per Àgora CT Associaciò Cultural per a promoure idees progressistes, sobre la base de l'article 20 de la C.E. i 19 de la Declaració Drets Humans"