Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

Quan les amistats són perilloses a Sant Antoni, per Al Genet

En alguns moments d'aquesta pseudo democràcia es va fer popular una frase que a força de repetir-la moltes vegades, certa esquerra de carnet, ha acabat per trobar-la com una justificació que pot donar validesa a la seua mediocritat política a l'hora d'actuar amb decisió davant de tanta desvergonya i rapinya interessada de la dreta més reaccionaria del país. Les mancances d'aquesta esquerra, posaven fi a qualsevol discussió amb allò de "contra Franco vivíem millor" i clar el resultat és el que veiem, tots remenats i amb l'ADN polític, aixo si, ben guardat a la butxaca.

Dic açò perquè a Sant Antoni s'està vivint darrerament un novel·lot municipal que no té res a envejar els que tenen per costum passar als canals televisius de terres latino-americanes i és que com si d'un enemic public es tractara, tothom està fent i dient el seu contra el regidor(ara ex) de Policia Local i Seguretat Ciutadana. No està en la meua intenció trencar cap llança per defensar la suposada honestedat d'aquest regidor, tan sol vull fer notar que després de tants anys de patir als mateixos tiranosaures dirigint amb maneres caciquils la política del municipi, només quede llums en alguns per a llançar tots els agullons cap un mateix punt: Felipe, ¿veritablement està ahí el nus de tots els problemes? No vaig a descobrir ara les incoherències polítiques del Sr. del Baño, un home que m'ha recordat de vegades aquella cançó de "un pasito p'alante y un pasito p'atras" però que, aixi i tot, s'ha rodejat d'un equip de gent jove que aparentment vénen amb ganes de treballar pel poble. Que estic equivocat?, és possible però sempre serà millor que haver d'acceptar el "contra Cañizarez vivíem millor", aixo deu quedar per a aquells esperits mediocres que tan sol es conformen amb les molletes, el que és important és agafar el pa sencer.

Que el Sr. del Baño ha comés una irregularitat i deu de donar totes les explicacions necessàries, no hi ha cap dubte. Que deu aclarir el significat de "no hice nada que se saliera de la forma en que se venían realizando las cosas en el Consistorio", és precís i urgent. Perquè de ser certes eixes asseveracions dites en un Ple, són alguns més els que devien eixir de la Casa del Poble, dic bé Casa del Poble i no Cova d'Ali Baba. No és suficient justificació dir que ell tan sol ha fet allò que era norma a l'Ajuntament. Ell com a representant elegit pels ciutadans, devia haver denunciat tota pràctica obscura, i demostrar que l'honestedat està per damunt de partits i ideologies, però callar i després fer el mateix que han institucionalitzat altres el col·loca al mateix nivell manipulador.

Als companys de viatge cal donar-los el tracte de qui són, companys de viatge, perquè en una pròxima estació et pots quedar sol i aixo pareix que li ha passat a l'actual president de l'agrupació local del PP. Als seus amics no els ha semblat gens bé que els haja mogut la cadira, eixa gosadia mostrada després del triomf ha aconseguit que ideologies aparentment oposades, s'hagen posat a la feina de cercar motius que tornen de nou la normalitat-anormal que a quasi tots els ha anat bé en la seua incompetència municipal. La nova executiva popular no ha valorat com cal el perill que representen les amistats sostingudes per uns dèbils fils de teranyina, oir al màxim representant municipal dir que no sabia res d'eixos treballs de jardineria, ens fa pensar que és un mal gestor per a Sant Antoni o el que pretén és prendre el pèl als veïns i de pas desfer-se del que fins fa poc era el seu dofí. I és que les ungles cal tallar-les si es fan massa llargues. En la dreta del País no és costum veure'ls perdre la confiança, en ells mateixos, si de factures amagades o diners es tracta, malauradament són molt els exemples que ens ho confirmen. L'atreviment del Sr. Cañizares diguen que desconeixia els treballs contractats pel seu dofí és esperpèntic i caldria que algú assenyalara eixa irresponsabilitat, demanant-li la immediata dimissió i no callar, veient com el màxim representant del municipi ho soluciona llevant totes les competències al regidor Del Baño i rebaixant-lo a l'ultim escalafó com a única solució a la pèrdua de confiança amb ell.

Pel que fa a les altres amistats polítiques que creu tenir el regidor assenyalat, eixos que des de l'oposició li han estat fent gestos de complicitat, eixos amics que s'han llançat a una marathon per veure qui ha estat el primer a presentar la denuncia, davant la Fiscalia, causa un dubte sospitós si, a més a més, tenim en compte el temps passat i els molts motius que han tingut per actuar amb rapidesa i denunciar fets i situacions força estranys en la gestió administrativa de l'actual (i etern) equip municipal. Si el cas dels 52.000 euros destapat i tret dels calaixos del Consistori pel Sr.Cañizares, ara que curiosament gaudeix de baixa popularitat i com una eina per a malgastar l'ascensió del seu amic-enemic, els serveix per fer mèrits, ¿davant de qui? i de pas fer creure a un grapat d'il·lusos veïns que per fi hi han trobat la clau de tots els mals de Sant Antoni, crec que van errats. Vull creure que el seu desig, siga desfer-se d'un contrincant prou més perillós que uns altres, però tal vegada no han valorat el perill que pot representar la continuació d'un govern anacrònic i mancat d'idees. Denunciar? Clar! però sempre. Han hagut d'assabentar-se per l'alcalde d'una irregularitat( segons diu el Sr. del Baño pràctica habitual) per llançar-se a sac contra el proper i possible candidat a la cadira municipal. On estaven tots aquests anys? al país d'Alicia?.

Per altra banda faria molt mal l'ex regidor de Seguretat Ciutadana en fer la fugida com una solució a la irregularitat denunciada, en política de vegades es guanya i de vegades es perd però els veïns sempre recorden a aquells que han donat la cara, i si no aclareix les acusacions llançades davant de tothom, demostraria amb la seua actitud que no hi ha cap diferència a l'hora de valorar a uns antics amics. 


Al Genet, és el pseudònim amb què és conegut un dels nous veïns de Camp de Túria. Originari d'Alginet, poble de la Ribera Alta, va decidir viure a la nostra Comarca en el moment del seu màxim creixement urbanístic.

* Crònica agraeix a l'autor la seua incorporació a la nostra secció d'opinió de Camp de Túria 
Tags: , , , ,

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

7 comentaris:

  1. perfecto. no hay nada que decir, simplemente perfecto.

    ResponElimina
  2. No canvies sendes velles por novelles, si et porten al mateix lloc. Disculpeu, però no he pogut evitar usar el refranyer

    ResponElimina
  3. Estoy con el autor, porque si levantas una bandera tendrás que terminar el trabajo. Salvo que todo sea una farsa. y no haya ni bandera, ni proyecto. Lo que no se entiende es el silencio ante una acusación tan grave como la que ha hecho el alcalde

    ResponElimina
  4. Si que se entiende. Tanto monta, monta tanto. Dos amigos en el mismo barco

    ResponElimina
  5. ¿¿qué propone el autor? ¿qué se callen todos y no denuncien nada?- Lo que está encima de la mesa es lo de del Baño, luego o cuando salga algo del alcalde, también tendrá que denunciarse. Y si tienen algo ya, adelante. Pero como del Baño, no denuncia nada en concreto. No hay nada. Sólo dice que él hacía como los demás.

    ResponElimina
  6. No has entendido nada querida, el autor del articulo parece querer espolearnos con algo que es muy evidente , el que en este pueblo a todos les va bien un ayuntamiento tan corto de miras. Hay que denunciar el asunto del Baño y tambien todo lo que no esta claro en este ayuntamiento y no creo que haga falta esperar a que salga algo del alcalde para decir "tambien" tendrá que denunciarse.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Y por qué no espolea para que las cosas funcionen, para qué no haya recortes y sólo se queda en defender a del Baño. Es curioso, pero tengo la sensación que le molesta según que es lo que se denuncia. Antes, por ejemplo cuando se denuncia que hay nepotismo, no le ha molestado y entonces estaban todos, el uno y el otro.

      Elimina

2011 Organitzat per Àgora CT Associaciò Cultural per a promoure idees progressistes, sobre la base de l'article 20 de la C.E. i 19 de la Declaració Drets Humans"