Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

Un vot penosament històric, per Vicent Partal

Serveu en la memòria el dia d'ahir. 20 de febrer de 2014. Per iniciativa d'UPyD i seguint el PP, el PSOE va votar una moció contra el referèndum català plena d'amenaces contra l'autonomia. El viratge --en vaig dir 'deriva' en uns articles de fa mesos-- comença a ser més que evident. Tots els altres, tots els altres partits de tradició democràtica vull dir, són a l'altra banda; el qui canvia de riba és qui és.
Però alerta, que entre els votants hi ha evidentment els diputats del PSC, el PSPV i el PSIB. Del PSC, ja no n'espere res. Això que han fet a Madrid és seguir la línia que han mantingut els últims mesos a Barcelona i que acabarà convertint-los en un partit minoritari, ben allunyat del socialisme catalanista que un dia, quan encapçalava l'esquerra plural, va poder governar el país i els ajuntaments.

Però si del PSC no sorprèn tot plegat, el vot del PSPV obre un interrogant digne de ser considerat: després de les eleccions valencianes optaran per UPyD? Tothom, més o menys, té coll avall que després de les eleccions hi haurà un govern PSOE-Compromís-EUPV. Però Ximo Puig és diputat a Madrid i, per tant, supose que ahir va votar, contra el que representa Compromis com a mínim i contra el que va votar Esquerra Unida, amb el PP i UPyD. (I dic supose perquè no he pogut comprovar del tot si era present a l'hemicicle.) No vull anar més enllà d'una votació però aquesta és, penosament, massa important. Si s'entenen en això a Madrid per quin motiu no s'haurien d'entendre a València també. Pregunte.

Ho va dir l'altre dia Joan Coscubiela en una de les seues molt documentades i ben argumentades intervencions al congrés espanyol: se n'adona, el PSOE, que això que fa és seguidisme de l'extrema dreta? Acabarà seguint constantment el PP, que al seu torn segueix UPyD, que seguirà Vox? I és aquest el futur immediat que ens espera? És ací on acabarà el Partit Socialista Obrer Espanyol? Caram, caram...


Tags: , ,

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

Cap comentari:

2011 Organitzat per Àgora CT Associaciò Cultural per a promoure idees progressistes, sobre la base de l'article 20 de la C.E. i 19 de la Declaració Drets Humans"