Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

La columna vertebral de la llengua, per Vicent Partal

Desenes d'escoles valencianes han viscut anit una experiència insòlita: pares i mestres s'han tancat, solidaris, per queixar-se de l'ofensiva del govern contra l'escola pública i contra el català a l'escola, que al País Valencià són sinònims. El moviment s'ha estès i ha pres cos setmanes després d'haver-lo engegat l'escola Ciutat de Cremona d'Alaquàs i uns quants centres d'Ontinyent. L'èxit de les Trobades del cap de setmana passat i la intensa activitat prevista per a aquest poden enfortir encara més una campanya necessària i obligada. Perquè l'escola, al País Valencià, és la columna vertebral de la llengua.

He dit al País Valencià, però potser havia d'haver dit a tot arreu. Cap institució no és tan transcendental per a nosaltres com l'escola. Cap institució no pot fer tanta feina per la llengua com l'escola. I en les circumstàncies que es viuen actualment al País Valencià, encara més. La FAES ha fixat els objectius en els mitjans de comunicació i l'escola, convençuda que són les grans fàbriques de valencians conscients de la seua nació. Rematats 'manu militari' i a corre-cuita els mitjans, l'escola la necessitem més encara.

Totes les enquestes indiquen que el 2015 el malson del PP s'acabarà. I això fa més poderós i més necessari el moviment. Perquè segurament ja no es tracta de resistir fins a l'infinit, sinó tan solament un any, un curs més, exactament. No per a la perfecció absoluta, que tampoc no arribarà amb un nou govern, però sí per a perdre de vista la monstruosa actuació d'aquest PP que sembla disposat a cremar les naus, probablement perquè ja sap tan bé com ningú que d'ací a pocs mesos les haurà de desallotjar, obligat per les urnes


Tags: , , ,

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

Cap comentari:

2011 Organitzat per Àgora CT Associaciò Cultural per a promoure idees progressistes, sobre la base de l'article 20 de la C.E. i 19 de la Declaració Drets Humans"