Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

Día de les dones 2018: Ho volem tot article de Regina Llavata


Les dones ho volem tot, clar que si, com ho volen els homes. Volen tenir l’oportunitat d’aconseguir-ho sense impediments desiguals que mutilen la nostra vida en tota la seua amplitud.

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, un dia per fer més visible la necessitat imperiosa de la Igualtat d’oportunitats entre dones i homes. I dic més visible perquè la reivindicació deu ser cada dia una constant en totes les persones, col•lectius i administracions publiques ja que més de la meitat de la població pateix discriminació i desigualtat constantment.

En moltes ocasions alguns homes se pregunten que més volem les dones si ja ho tenim tot, i no és cert. Tots el moviments socials feministes que estan produint-se a nivell mundial i públicament  se donen per l’empoderament de les dones que permet donar el pas de fer publiques aquelles agressions, discriminacions i desigualtats que pateixen diàriament les dones només pel fet de ser-ho.

Per molt que la legislació siga cada vegada més favorable a la consecució de la igualtat, en la pràctica és molt difícil, en moltes zones del món o indrets del nostre territori, que la societat patriarcal no articule mecanismes per perpetuar el seu poder. Es per això que totes les persones, dones i homes, deuen lluitar contra eixa desigualtat que oprimeix a la meitat de la població.

Són, per tant, molts els motius per lluitar i les dones deguem compartir esforços per ser més fortes contra aquelles situacions que ens perjudiquen individualment i com génere oprimit. Molts instruments que poden ser favorables a fer pública la situació poden també ser utilitzat per perpetuar el masclisme: mitjans de comunicació, publicitat, xarxes socials...deguem denunciar eixes manifestacions per perpetuar el patriarcat i el model únic androcentrista.

Les dones ho volem tot, clar que si, com ho volen els homes. Volen tenir l’oportunitat d’aconseguir-ho sense impediments desiguals que mutilen la nostra vida en tota la seua amplitud.

Regina Llavata i Salavert és Regidora de Serveis socials, educació i drets civils a l'Ajuntament de La Pobla de Vallbona
Forma part del PSPV-PSOE

* Crònica agraeix a l'autora que compartisca la seua opinió amb els nostres lectors



<
Tags: , , , , , ,

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

Cap comentari:

2011 Organitzat per Àgora CT Associaciò Cultural per a promoure idees progressistes, sobre la base de l'article 20 de la C.E. i 19 de la Declaració Drets Humans"