Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

Carta oberta al Regidor de Serveis Municipals de Sant Antoni de Benaixeve (Dia dels Sants Innocents)

Fem publica aquesta carta per expressa petició del seu autor, rebuda en la nostra redacció i dirigida al Regidor de Servicis de l'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve, Sr. Llopis.

Sr. D. José Llopis Hurtado, regidor de Serveis Municipals i Medi Ambient de Sant Antoni de Benaixeve.

De nou vull dirigir-me a vostè, com a responsable de la regidoria esmentada, per a fer palés el meu rebuig (enuig) al silenci més absolut demostrat davant l'escrit de denúncia que com a veí vaig presentar per registre el passat 14 de Novembre en la recepció de l'Ajuntament. En aquest cas i perquè no acabe de nou a la paperera, aprofite l'oportunitat que em dóna Crònica Digital per fer pública a les seues pàgines, la meua protesta.

Sr. Regidor de Servicis Municipals, permeteu-me aclarir-li, per si de cas ho desconeix, que com la majoria de veïns de Sant Antoni pague els meus impostos puntualment, per eixe motiu em considere amb el dret de poder exigir d'aquells que voluntàriament han accedit a dirigir el Govern municipal, que siguen conseqüents i respectuosos amb el càrrec que representen. Ser representant municipal és un privilegi pel qual cal tenir respecte, dignitat, integritat i honestedat, virtuts que darrerament han oblidat molts dels nostres governants.

Dit açò passe a exposar una sèrie de qüestions amb les quals en paréixer, vostè i jo, tenim idees diferents:

Crec que tot servidor públic deu oir i tractar de donar respostes convincents a les inquietuds que els ciutadans li poden plantejar i açò, no es pot obviar com un simple tràmit. Quan un ciutadà es dirigeix a l'administració pública, es mereix obtenir d'aquesta una adequada resposta.

Vostès redacten normes, ordenances i lleis per a ser complides i per eixe motiu deuen analitzar i avaluar les reclamacions que els veïns els fem arribar per a cercar la solució més adient a cada cas i en cada moment.

Vostès, Sr. Llopis, s'obliden prompte de les promeses que van fent en èpoques electorals, no sé si perquè deuen estar molt ocupats o perquè tenen la memòria curta. Al contrari del que fa la majoria, els que han decidit viure per i de la política, s'obliden fàcilment de la paraula compromesa una vegada han pres possessió de la poltrona.

Vostè i el seu partit Sr. Llopis, pareix que hagen oblidat que el municipi que gestionen és bastant més extens que el nucli històric de Sant Antoni, que els impostos que els veïns aportem als pressupostos són per a donar solucions a les necessitats municipals de tots i cadascun dels diferents barris i urbanitzacions i no per a fer propaganda de partit, subvencionant festetes, excursions o esdeveniments tauròfils que, també podrien ser però, que no són prioritaris. Gastar el pressupost en podes geomètriques i pagaments no massa aclarits quan els veïns veiem com ni tenim servici de neteja, ni manteniment de l'enllumenament públic és, per no qualificar-ho amb paraules més fortes, un destarifo. Sr. Regidor de Serveis Municipals, ¿s'ha adonat que Sant Antoni és el poble més abandonat de tota la contornada en assumptes de la seua competència?, ¿Com es gestiona la seua regidoria, a cop d'improvisacions o per interessos ideològics? Si els administrats ens dirigim al nostre Ajuntament per a presentar alguna queixa, serà perquè existeix aquesta i esperem dels administradors una rapida satisfacció.

Per a vostès pareix que no tinga cap importància que al llarg de mesos i en una distància que possiblement no supere els dos-cents metres, puguen haver-hi entre 10 o 11 fanals fosos o en intermitència. No vull entrar a avaluar, la inexistent neteja viaria, ni en altres detalls com herbes i regals canins que sovintegen per les voreres, la sola visió ja qualifica als que cobren per evitar-ho. Li he d'assegurar que per als veïns sí que tenen importància aquestes coses.

He de reconèixer haver tinguts moments d'indignació en veure com els meus impostos no serveixen per a donar solucions de les deficiències que sorgeixen al meu barri, és com si a aquest poble existirem uns veïns que som de segona i altres que són de primera. Com a veí de Colinas també vull ser de primera. Com en eixa expressió espanyola que fa referència a una ciutat aragonesa "Colinas tambien existe"

En la meua condició de membre de la Junta Directiva de l'Associació de Veïns de Colinas, he arribat a estar present en algunes reunions al seu despatx de l'Ajuntament, en les que l'he oït alguna queixa per les dures crítiques fetes per alguns al seu treball, Sr. Llopis jo li assegure, malgrat la nostra diferència ideològica, no tenir cap impediment en reconéixer si fos necessari, que un servidor públic haja fet bé els seus deures en benefici dels ciutadans que diu administrar, al cap i a la fi ens ho paguem. Però malauradament, no és aquest el cas que comentem.

Per cert aquests dies s'han deixat per les bústies dels nostres habitatges uns fullets del partit en què vosté milita en què possiblement no s'hi ha encertat el moment precís per a fer la bustiada. Haurien d'haver esperat al dia 28, dia del Sants Innocents, perquè ¿no és una gran a innocentada que aquells que ignoren les nostres protestes per unes inexistents necessitats bàsiques del poble ens demanen opinions i propostes per a cercar solucions a això mateix?, doncs Sr. Llopis, ¡Vostès mateix!, tan sol cal complir el programa que fa quatre anys ens varen vendre, no esperen a les portes d'altres eleccions per a tornar a voler prendre'ns el pèl.

No vull creure que el seu partit, el PP local, parodiant a la seua secretaria general Sra. Cospedal, haja decidit que som els veïns els culpables de tots els mals, podem pecar de bona voluntat, o de ser una mica ingenus, però no babaus home!. Per a contar-nos les mateixes i conegudes fabulacions no cal convidar-nos a esmorzars i a sopars, nosaltres sabem diferenciar entre els que posen dedicació i els que tenen desídia, no necessitem que ningú ens vinga cada quatre anys a dir-nos el que vol fer, si quan ha pogut fer-ho ha amagat el cap entre les cames.

Com un més d'eixa gran part de veïns afectada pels incompliments del nostre Ajuntament vull demanar que com més aviat millor, es gasten els nostres diners en allò que puga beneficiar a una majoria i, ja que estem en aquestes festes, no haver d'anar-hi a la plaça de l'Ajuntament a cantar, en lloc d'una nadala, aquella cançoneta tan popular que als anys setanta deia "Que vinga, que vinga, que vinga la llum i que al senyor alcalde li pequen en el cul..."

Com a veí i membre de l'Associació de Veïns de Colinas espere i desitge que tots els que vivim a Sant Antoni puguem gaudir dels mateixos servicis. En cas contrari, hi ha solucions. Maig és a prop. 

Atentament Juli Sàez
 Membre de la Junta de l'Associació de Veïns de Colinas


Tags: , , , ,

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

2 comentaris:

  1. Si no leo esto reviento.27 de desembre del 2014, a les 23:12

    Chapeau Sr. Sáez, no puedo estar más de acuerdo con ud, y declarar haber sufrido las mismas preocupaciones e indignidades de nuestros gobernantes. Uno más para lo que esa Asociación convoque y cuando lo convoque, no me quedaré detrás de ud. me pondré a su lado.

    ResponElimina
  2. Una vecina de Colom, agradecida22 de gener del 2015, a les 21:14

    No se si la causa han sido ustedes, pero despues de un año sin luz en el pedazo de calle donde vivo, por fin podemos vernos la cara por la noche. Gracias Asociacion de vecinos.

    ResponElimina

2011 Organitzat per Àgora CT Associaciò Cultural per a promoure idees progressistes, sobre la base de l'article 20 de la C.E. i 19 de la Declaració Drets Humans"