Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

Catalunya, nou estat a l'Unió Europea

Al Genet.- Acusar que és un desafiament a l'Estat democràtic espanyol el text pactat entre CiU i ERC és tant com acusar-los de que no estan pel joc democràtic que entre tots varem restaurar fa més de trenta anys, alhora que és  donar raons a l'espanyolisme més integrista per a cercar escletxes per on poder paralitzar la voluntat de tot un poble. Perquè la voluntat d'eixe poble  està representada amb els partits que avui governen des de la Generalitat i que han estat elegits democràticament als darrers comicis electorals de Catalunya.

El Senyor León, ex-diputat per EU i advocat amb exercici, al seu escrit d'opinió del dia 16 considera que no és plural eixa declaració política i l'assenyala com una manifestació sobiranista (com agrada denominar-ho ara) radical, per descomptat que pot esser radical, com sinó ¿podrien fer-se oir front al tsunami "una-grande-libre" que se'ls ha vingut a sobre? i ¿no són radicals tots els atacs dirigits ahir, avui i possiblement(si no hi posem remei) demà contra Catalunya i tots allò que la representa?. Utilitzar tota la maquinaria mediàtica de l'Estat per a tractar de desmuntar les ànsies de voler ser ells mateix si que és vulnerar els seus drets, a més a més de ser una inconsciència, i clar no crec que vulguen  quedar-se callats veient com altres volen decidir per ells. Traure sentits històrics per recolzar una falsa quimera de conjunt de país és tant com dir que existeixen 400 milions de castellano-parlants arreu del mon i creure-s'ho, una llengua Sr.León que a nosaltres, xiquets que la desconeixíem, ens l'han imposada a base de pessics i bastonades des de l'infantesa. Eixa historia, de la que alguns parlen, ens l'han manipulada i falcejada per a mantenir-nos en la ignorància als ciutadans que som culturalment diferents als altres, de que nosaltres varem ser obligats a pertànyer a eixa nació "...por justo derecho de conquista..... que uno de los principales atributos de la Soberanía es la imposición y derogación de leyes...reducir todos mis reinos de España a la uniformidad de unas mismas leyes, usos, costumbres y Tribunales, gobernándose igualmente todos por las leyes de Castilla tan loables y pausibles en todo el Universo...", eixa historia, la nostra, se l'han apropiada quan els ha interessat com la seua historia d'Espanya i precisament des del sobiranisme més exacerbat espanyol i com vostè diu molt be, ens ha dut algunes vegades al caos perquè mai, els altres, han volgut acceptar les particularitats dels diferents pobles que co-existim a aquesta península.

No puc dubtar del tarannà democràtic de Jesus León, articles seus ho avalen, però aixo no és una patent de cors per a creure's en possessió de la veritat i mentre qui opina no es puga treure del damunt el sentiment nacional-espanyol mal podrà veure mes allà dels seus nassos. És veritat que deuríem d'alegrar-nos cada vegada que des d'un indret  surt un espanyol, carregant contra la nostra identitat perquè està aconseguint fer nàixer quatre independentistes més. És veritat també que l'intransigència i manipulació espanyola està provocant el recolzament de la ciutadania a CiU, malgrat l'antisocial política de retallades, impostos i prepotència que estan portant, tan semblant en els fets a l'equivocada política de Rajoy. És veritat que ací no sobra ningú però deixem que cadascú decideixi amb qui vol estar i si Espanya no es pot permetre el luxe de deixar perdre Catalunya, raons de més pes existeixen a l'Unió Europea per a cercar solucions que impedisquen deixar-la fora d'ella.

No cal dir que la demagògica teoria de l'internacionalisme ens té tips ja que, l'independentisme, des de la nostra independència també és solidari amb tots els pobles de la Terra, però i els demés ¿són solidaris amb nosaltres?. Ací no tractem de disgregar ningun Estat sinó de fer entendre que són varies i diferents les nacions que avui integren eixe Estat. Euskadi, Galícia, Catalunya o els anomenats però proscrits Països Catalans són pobles que hem marxat bastants anys junt a Espanya, no rebusquem pensaments de creure's que una declaració independentista va a vulnerar la llei i caldrà posar els mitjans per a detenir-la més prompte que tard,  tracem-nos ponts d'argent i eliminem els recels que ens impediran arribar a bon port. Deia Tagore que si de nit plores pel Sol, les llàgrimes t'impediran veure els estels.


Tags: , ,

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

1 comentari:

  1. No veig una altra manera que desafiar a l'estat per a crear un altre estat. Per açò dir que es desafia a l'estat és absurd. Clar que es fa, perquè fer-ho forma part de l'essència del que es vol. Com també l'estat desafia al poble que diu i ha votat que vol decidir. Llavors? qui ha de cedir?. Els demòcrates, no sols hem de fer alarde de ser, hem d'exercir. Per açò si un poble vol decidir, el nostre paper és facilitar la decisió. És indubtable que Catalunya vol. I encara que no és parangonable, dir que perquè les colònies puguen ser lliures i independents deuria votar tot el poble espanyol, igual que les colònies, era absurd. O el que és pitjor és una altra forma de colonialisme fent mal ús dels mecanismes democràtics. No uc estar més d'acord amb quasi tota aquesta rèplica

    CJ

    ResponElimina

2011 Organitzat per Àgora CT Associaciò Cultural per a promoure idees progressistes, sobre la base de l'article 20 de la C.E. i 19 de la Declaració Drets Humans"