Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

Persones o dones i homes? per Carmen Veses

Un dels pitjors mals que pateix la societat, és la base  patriarcal i  misògina en la que es fonamenta. Els discursos que s’escolten des de l’àmbit polític i institucional estan dirigits a emprendre mesures  que suposadament van a solucionar la situació de desigualtat entre sexes i de violència contra les dones. Però, malauradament, amb voluntat i  bones intencions no es suficient. Les administracions públiques, no van més enllà de les recurrents declaracions institucionals, de cada 8 de març , que a la fi, no es tradueixen  en polítiques reals contra la desigualtat entre homes i dones.  El govern central, desmantella organismes d’igualtat i de recursos públics, ha retallat en polítiques d’igualtat, ha retallat en polítiques contra la violència de gènere i açò s’ha deixat sentir a les comunitats autònomes i als ajuntaments. I arriben inclús més lluny, amb la reforma de la Llei de Règim Local, on es pretén llevar competències en aquest àmbit a l’Administració local.  Però seguiran llegit el manifest del 8 de març i comprometent-se amb les dones.

A L’Ajuntament de Llíria, els pressupostos reflecteixen la política real: no fer res. Per  a l’equip de govern del Partit Popular, amb la dotació econòmica de la partida d’activitats dona i premis àrea de la dona ja està tot fet. Així, del 4 al 8 de març, tenim la setmana de la dona. Celebrem i commemorem, però no reivindiquem, no actuem decididament, no tenim en marxa  polítiques transversals, en pro de la igualtat entre homes i dones, des de totes les àrees de treball de l’Ajuntament.

Des d’EUPV,  en total connivència amb el moviment feminista, lluitem per una societat millor que iguale en drets i oportunitats a totes les persones. Aquests drets i oportunitats comencen per tenir, a igualtat de lloc de treball, el mateix salari, no doblar o triplicar les jornades de treball de les dones,  hi ha que  compartir responsabilitats en la cura de les filles i fills, en la cura dels majors i dels dependents. Acabar amb la precarietat laboral i la feminització de la pobresa. Denunciar i exigir al govern i a totes les forces polítiques un total compromís en eradicar la violència contra les dones, la desigualtat és violència.

No podem consentir i per això denunciem la segregació per sexe en l’àmbit educatiu, la modificació regressiva de la Llei d’Avortament i el retrocés en  salut sexual, des de l’àmbit de la sanitat, el llenguatge sexista en l’àmbit institucional  de l’administració, les desigualtats d’accés a la justícia, i la inoperativitat en l’explotació sexual de les dones i en la protecció de les mateixes. Denunciem i exigim mesures contra els mitjans de comunicació que utilitzen les dones com a mercaderia i potencien la desigualtat i la violència de gènere. Denunciem que els costums, les diferents formes culturals i la religió, discriminen i excloguen a les dones, potenciant la violència contra elles. Exigim als nostres representants polítics que tracten a les dones com a persones. Exigim que la justícia actúe contra aquells càrrecs públics que amb les seues declaracions, denigren i  inciten a la violència contra la dona.

El  8 de març, dia Internacional de la Dona, idea que va sorgir a finals del segle XIX, es el punt de partida , una vegada més,  en la lluita per la igualtat entre homes i dones. Reivindiquem el treball i el sofriment de tantes i tantes dones que ha fet possible que un ésser humà, la dona, tinga drets, perquè deures sempre hem tingut. Recordem a tots els governs del món que el pas endavant l’hem donat i el seguim donant  les dones. Necessitem que els governs comencen a fer efectives polítiques d’igualtat.  Sense igualtat no hi ha justícia, sense igualtat no hi ha  democràcia.

Carmen Veses
Regidora d’EUPV a l’Ajuntament De Llíria

*  Crònica agraeix a l'autora l'aportació d'aquest article d'opinió
Tags: , , ,

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

Cap comentari:

2011 Organitzat per Àgora CT Associaciò Cultural per a promoure idees progressistes, sobre la base de l'article 20 de la C.E. i 19 de la Declaració Drets Humans"