Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

Sant Antoni de Benaixeve, la coentor, el poc trellat i els destarifos d'una regidoria versallesca, per Al Genet

És possible que algunes persones no sàpien valorar amb massa serietat el sentit dels seus actes i amb ganes de caure graciós al seu públic, decideixen un dia transformar els arbres de Sant Antoni en un grapat de figures geomètriques que no tenen res a veure amb el seu entorn urbà. La coentor humana és molt atrevida i no sap distingir on està un treball ben fet i on una grolleria. Açò bé al cas després d'haver vist com una colla de treballadors, contractats per cert per a donar solucions a la manca de serveis que pateix el poble, s'han dedicat a maquillar la bellesa natural d'uns arbres en un estirar més el braç que la màniga d'un consistori que no sap ben bé per on tirar per a tapar les seues mancances.

Diuen que els valencians tenim guanyat un prestigi de ser un poble enginyós, satíric, maliciós i que som capaços de gaudir hores conversant de coses alegres al mateix temps que fem conya dels incidents que ens poden afectar directament. Aquesta esperpèntica situació m'ha fet recordar alguns mots molt genuïns, del nostre vocabulari, que pel seu significat els podríem aplicar a certs personatges de la política municipal d'aquest poble.

Quan al País Valencià insinuem d'alguna cosa que és coent, cal aclarir que estem referint-nos a eixa rancia ostentositat carregada d'un carrincló regionalisme barroc que solen tenir alguns per a voler destacar dels altres, i això sembla que ha estat la intenció de la persona encarregada de la jardineria d'aquest municipi. El fet de retallar amb tiralínies els arbres dels nostres carrers com si es tractara de jardins versallescos, és per a qualificar-ho de coent, veure els ficus amb formes quadrades, rodones o de bolets mentre que dels clavills de les voreres ixen males herbes, podria considerar-se una broma si no fos perquè estem parlant dels diners dels nostres impostos, ara bé, no hauríem de sorprendre'ns si al fer una passejada ja hem vist els precedents de les milionàries rotondes de l'avinguda 8 d'Abril i de l''entrada a Colinas per Arabesco, que malgrat els anys i les inversions continuen sent l'exemple de la collonada, l'abandó i el treball mal fet.

Com és possible que els que gestionen el pressupost municipal consideren prioritari una ornamentació ridícula, afrancesada i fora de lloc, abans que dedicar tots els mitjans necessaris a la neteja i a la il·luminació que és el que els veïns valoren com a més necessari? Tenir trellat o no tenir-lo pot suposar fer les coses amb coneixement o prendre decisions equivocades, la falta de trellat ens pot dur a fer el ridícul en les nostres accions i en les nostres decisions. La falta de trellat en els càrrecs públics produeix rebuig social i a Sant Antoni ja es deuen haver adonat aquells que gallegen des d'un despatx al consistori. No es pot entendre d'altra manera si després de contractar personal, els posen a fer virgueries arbòries en lloc de dedicar-los a donar-li una mínima rentada de cara al poble més abandonat, en servicis, de tot Camp de Túria.

Caldria recordar a aquests personatges que tant d'interés estan posant per empolainar absurdament el paisatge urbà de Sant Antoni, que la bellesa de les coses es troba en la seua senzillesa i que caldria anar amb compte perquè el poc trellat si a més a més va acompanyat d'uns deliris de grandesa, pot acabar esdevenint en destarifos.

És un destarifo que un Ajuntament amb tant deute, tinga tan poc trellat i es dedique a malgastar una part del pressupost municipal en certes bufonades que no més qualifiquen de coents als qui les ordenen. Mentrestant, els veïns continuarem sense llum i sense neteja, ¡açò també és un destarifo!



* Crònica agraeix a l'autor la seua incorporació a la nostra secció d'opinió de Camp de Túria


Tags: , , ,

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

Cap comentari:

2011 Organitzat per Àgora CT Associaciò Cultural per a promoure idees progressistes, sobre la base de l'article 20 de la C.E. i 19 de la Declaració Drets Humans"