Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

Sóc dona, sóc verda, sóc rebel, lluite per la igualtat lluites amb mi? article de Pura Peris

El 8 de març, commemorem el Dia Internacional de la Dona Treballadora. És un dia en què podem reflexionar sobre els avenços que s'han donat en la defensa dels drets de les dones. Hem passat a exercir un paper extraordinari en la història de la humanitat, i un bon exemple d'això el representa el compromís polític i vital de la nostra fundadora Petra Kelly, representació màxima del pacifisme i l'ecologisme polític com un moviment polític global, que molt més enllà de la cura del planeta, abasta la diversitat de causes socials que patim i que sota el prisma de l'actuació local tracta d'aconseguir la justícia mediambiental, social i econòmica, que ens va aportar una nova forma de fer política des del cor i la tendresa sense oblidar la subversió. Som verds, som rebels.

Les dones verdes des l'eco-feminisme proposem una visió alternativa a la crisi a la qual ens condueix aquesta societat industrialitzada on s'està perdent la relació harmònica entre els éssers humans i els recursos de la natura i que consisteix en models lligats de manera inseparable a l'ecologia i al pacifisme.

Les dones eco-feministes suggerim una revisió global dels valors sexuals així com la negació del masculí com el valor majúscul. Volem seguir eliminant espais i temps diferents entre homes i dones perquè entenem que la manca de les dones en l'espai públic és el reflex de la forma de viure a l'espai privat. Manifestem el dret d'una educació pública de qualitat per als nostres fills i les nostres filles, una sanitat no privatitzada, poder decidir sobre el tipus de part que volem tenir i gestionar una cultura de naturalesa, de solidaritat i pau.

El 8 de març recordem quantes dones, mares, àvies, ministres, científiques, filòsofes, polítiques, artistes o literates, ens han precedit, grans lluitadores que han permès amb la seva esforç- en la majoria de les ocasions silenciat- que tinguem una major participació en l'àmbit social, polític, laboral, econòmic, cultural ...

No obstant això estem encara molt lluny de la igualtat, malauradament en el dia Internacional de l dona treballadora les reivindicacions segueixen sent les mateixes que anys enrere, reivindicacions que les retallades i les polítiques neoliberals fan encara més urgent escometre, el masclisme criminal, la bretxa salarial , la diferència en l'accés al món empresarial.

En l'últim informe mundial sobre salaris de l'OIT, es posa clarament de manifest com sense causa objectiva que ho justifiqui els homes, amb menys formació, guanyen molt més que les dones amb més formació. Les dones som les que més patim l'atur, les que més patim l'atur juvenil, la precarietat laboral, la fam i la mort, però els governs no fan sinó retallar en prevenció, en assistència. En l'Informe citat es mostra com Espanya és al costat dels Estats Units, un models països amb major augment de la desigualtat, i l'efecte del mercat laboral el 90 per cent de l'increment, augmentant la desigualtat tant per l'efecte salari (reduccions i retallades) però sent encara més gran la bretxa per l'efecte ocupació ja que molts treballadors, en la seva major part treballadores, es van quedar sense feina i, per tant, sense salari.

Aquesta circumstància també es dóna en el sector productiu empresarial on les pime s'han vist abocades a reduir al màxim les seves plantilles, i moltes d'elles viuen ofegades per costos inassumibles donada la crisi sistèmica que patim. Si a això unim l'eliminació de la reduccions en les cotitzacions de la seguretat social que gaudien les empreses quan empraven dones, podem concloure que les mesures del Govern del PP, sens dubte generen, fomenten i propicia la desigualtat. La mateixa Comissió Europea així ho ha declarat en un informe sobre les mesures anti crisi.

Les dones som les que seguim suportant en major mesura la cura familiar ,. Les dones omplim les Universitats de ments creatives i innovadores, som els millors expedients i no obstant això són els homes els que continuen arribant a les millors ocupacions.

Sabem que ens queda molt per fer i per això en el Dia Internacional de la Dona Treballadora seguim manifestant la nostra voluntat de seguir caminant pel camí de defensar els nostres drets, per aconseguir una igualtat real i efectiva entre dones i homes en tots els àmbits. Per avançar cap a la igualtat es fa necessari eliminar totes les barreres existeixen o existiran i s'ha de dotar pressupostàriament les accions necessàries per eradicar la desigualtat.

Manifestem el nostre rebuig a la falta de reacció social i política enfront dels assassinats de les dones que no s'aturen any rere any i denunciem la manca de voluntat política per donar compliment a la legislació vigent, la manca de dotació dels recursos econòmics i humans necessaris per a l'eradicació de la violència masclista i la desigualtat.

Les dones verds som conscients que la igualtat s'aconsegueix pel camí de l'educació en igualtat, igualtat per aconseguir la dignitat humana, igualtat per aconseguir la formació d'una societat respectuosa amb els drets humans i amb el medi ambient en què viu, educació en igualtat per construir, tots homes i dones, una ciutadania lliure radicalment democràtica, justa i inclusiva. Per això exigim la retirada de la LOMCE, que impedeix aquesta educació.

Les dones verds no acceptem que la crisi sigui una excusa perquè la igualtat d'oportunitats entre homes i dones no sigui una realitat a Espanya i al món. Per contra, la sortida de la difícil situació econòmica i la necessitat d'un nou model social i econòmic només serà possible si la basem en un canvi total de sistema de producció i de relacions on l'ecologia i el feminisme siguin peces fonamentals, imprescindibles. És el moment d'atrevir a emprendre les reformes que ens portin un futur amb més oportunitats per a tothom.

Per tot això demanem a les dones que es mobilitzen en defensa dels seus drets sumant i donant suport a les mobilitzacions que es convoquen amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora i als homes que ens acompanyen en el camí cap a la igualtat, estant al nostre costat en les mobilitzacions.

Però no ens podem quedar en el 8 de març, estem a punt d’iniciar un procés d’eleccions d’aquelles persones que considerem idònies per ajudar-nos a posar les llambordes al camí de la igualtat i per tant com dona, com verda i com rebel, jo he pres la decisió de ser una d’eixes persones, per això sumaré el cor, la tendresa i la subversió dels Verds al projecte del company i Regidor D’EU a l’Eliana Jose Lorente, en una coalició d’esquerres i verda que done pas a la igualtat al nostre municipi, actuació local i pensament global, Esquerra Unida i Els Verds sumem per l’Eliana igualitària.
Feliç 8 de març!!

Pura Peris
* Crònica agraeix a l'autora la decisió de compartir les seues opinions amb els nostres lectors. incorporant-se de tant en tant com a opinió convidada
Tags: , , , , , ,

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

Cap comentari:

2011 Organitzat per Àgora CT Associaciò Cultural per a promoure idees progressistes, sobre la base de l'article 20 de la C.E. i 19 de la Declaració Drets Humans"