Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

La coherència en política article de Robert Raga

Una de les premisses que amb major insistència intentem traslladar en el nostrequefer diari en política és la coherència, és a dir, actuar d'acord a unes idees i prendre les decisions adients per portar-les a terme. La coherència, però, és un valor quedarrerament cotitza a la baixa. Ho reconec i ho dic amb una resignació profunda perquè un dels tresors més preats al món de la política ha de ser, precisament, defensar uns ideals determinats al llarg del temps, més enllà de les modes. Tot sense perdre de vista que cal lluitar per elles en tots els àmbits de la nostra societat. Quan tenim un objectiu l'hem de defensar amb fermesa, amb totes les conseqüències i tot posant al seu abast allò que cal per aconseguir-ho. Eixa és la línia que seguim des dels socialistes de Riba-roja perquè pensem que és la correcta.

Acabem ara una legislatura molt dura, amb molts problemes econòmics, socials, amb gent a l'atur, famílies amb risc d'exclusió social, desnonaments, pèrdua d'immobles i una situació molt difícil. El nostre municipi n'és una bona mostra, malgrat que ens agradaria ser una excepció. Ans al contrari, ho hem patit amb major consistència per culpa del Partit Popular tot i l'enorme patrimoni i riquesa de què disposem: industrial, agrícola i, especialment, natural. Amb un riu, el Túria, que podria servir de motor per a amplis sectors econòmics però que, a l'hora de la veritat, l'actual equip de govern el bandeja per viure'n al marge. D'esquenes al seu potencial. Una de les nombroses i inexplicables contradiccions d'un govern més pendent de la successió de l'alcalde -amb les lluites internes incloses- que de proposar alternatives als greus problemes que patim des de fa anys. Tampoc no ha estat capaç de recollir -ni tan sols de llegir- els suggeriments, estudis i projectes que des del PSPV de Riba-roja hem presentat amb insistència, amb la convicció que podien ser una eina per millorar el nostre futur i, per tant, augmentar el nivell de benestar i la qualitat de vida dels ciutadans.

Les xifres avalen aquestes paraules. Més de 310 preguntes orals als plenaris, més de 120 mocions municipals presentades i la sol·licitud de 8 plenaris extraordinaris de temes d'indubtable necessitat i importància vital per als nostres veïns. Tenim moltes assignatures pendents de resoldre des de fa temps per la incapacitat d'un alcalde i la complicitat d'un equip de govern que no respon a les necessitats que d'ells se n'esperen. El metro arribarà tard però no ho farà fins el mig del poble com era la demanda dels veïns, ni l'abaixador de la urbanització de València la Vella, el cinquè col·legi tampoc no serà realitat, el nou centre de salut es troba oblidat en un calaix empolsegat de la conselleria de Sanitat, les pedreres continuen extraient els recursos naturals a canvi de quatre quinzets, les obres del centre polivalent porten aturades des de fa més d'un any,....... Així podríem seguir i seguir durant uns quants fulls. Vostès ja ho veuen en el seu dia a dia.. No és cap descobriment nou. Els fets de l'alcalde, malauradament, ja els coneixem. Per allà on passa deixa una empremta inesborrable.
La resta de formacions poden igualar la feina i el treball del grup socialista? Vostès mateixos ja saben la resposta: no. Nosaltres continuem al mateix lloc. Amb fermesa i equanimitat. Recolzem allò que beneficia la majoria dels veïns de Riba-roja i rebutgem, sense embuts, allò que perjudica els ciutadans. Com no podria ser d'altra forma. Mentre altres es miren el melic i tracten de captar el major nombre de vots -com si fóra una cursa barroera- nosaltres ens mantenim al marge d'eixes maniobres. Mentre altres fugen d'un partit, s'endinsen en un altre i acaben en un tercer, nosaltres ens mantenim en unes idees i la filosofia d'un partit centenari. Mentre altres s'apunten a les noves formacions i intenten atraure l'atenció a base d'insultar, nosaltres presentem propostes i exigim inversions i projectes per al nostre poble. Mentre altres participen en batalles i embolics interns, nosaltres ja fa temps que creguem en la democràcia interna per escollir els nostres candidats i representants. El temps ja s'encarregarà de donar i traure la raó. Mentrestant, la nostra preocupació principal són els nostres veïns, el seu benestar, les seues inquietuds i les seues reivindicacions. A honradesa ningú no ens guanya. Per cert, som els únics que hem publicat a la nostra web i al facebook (ambRobert) la relació de béns, el patrimoni, les declaracions de la renda i els comptes econòmics de la nostra agrupació. I la resta de partits quan pensen fer-ho? La retòrica és molt bonica, la realitat és un altra cosa.
Robert Raga candidat del PSPV a l'alcaldía de Riba-roja
* Crònica agraeix a l'autor que compartisca els seus articles d'opinió amb els nostres lectors

Tags: , , , , ,

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

Cap comentari:

2011 Organitzat per Àgora CT Associaciò Cultural per a promoure idees progressistes, sobre la base de l'article 20 de la C.E. i 19 de la Declaració Drets Humans"