Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

Soufflé Sorpresa per Enric Juliana


La sentència sobre el tercer Estatut de Catalunya va començar a forjar-se a la Maestranza de Sevilla. Aquella gran fotografia d'Alejandro Ruesga al diari El País amb els magistrats Guillermo Jiménez, Manuel Aragón Reyes i Ramón Rodríguez Arribas al carreró de la plaça de toros, a finals d'abril del 2010. (La sentència es va emetre al juliol.)
La suspensió de la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya es va acabar de perfilar en el curs d'un viatge de tres magistrats del TC a l'illa de Santo Domingo, el març del 2014, amb motiu d'una trobada internacional de juristes.
Hi ha un curiós rerefons hedonista en les decisions de l'Alt Tribunal referides a Catalunya. La recent sentència que invalida la llei de Consultes catalana ha estat cuita en el mític restaurant Lhardy, un dels més antics temples culinaris de Madrid. Tota una institució. Portes de caoba antillana, porter amb la gorra lleugerament decantada, escala galdosiana amb cruixents graons de maderan antiga, salons isabelins, amb un preciós samovar per al servei de la sopa. Fundat el 1839 pel reboster francès Emilio Huguenin, el Lhardy apareix esmentat en quatre toms dels Episodis Nacionals. Si les seves parets, folrades amb elegant i fosc cordovà, parlessin, caldria reescriure la història moderna d'Espanya.
Hi ha notícies que transporten una refinada ironia. Aquesta és una d'elles. L'especialitat més coneguda del Lhardy és el bullit madrileny, però el seu més delicada exquisidesa és el suflé per postres. "Soufflé Sorpresa", diu la carta.
La Vanguardia



Tags: , , ,

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

Cap comentari:

2011 Organitzat per Àgora CT Associaciò Cultural per a promoure idees progressistes, sobre la base de l'article 20 de la C.E. i 19 de la Declaració Drets Humans"